23948sdkhjf

Hvilken kantine er Danmarks bedste?

Tre køkkenchefer i tre danske virksomheder er nominerede til Kantineprisen 2014.
Kantineprisen 2014
De nominerede er:

Køkkenchef Liselotte Olsen
BDO, Aarhus
Cheval Blanc

Køkkenchef Thomas Møller
Egmont Magasiner, Hellerup
Hahnemanns Køkken

Køkkenchef Søren Ernst
Telia, Amager
Eurest, Compass Group Danmark
Det er ikke på alle arbejdspladser, at en tur til kantinen er noget man ser frem til. Men hos revisorfirmaet BDO i Aarhus, hos Egmont Magasiner i Hellerup og hos Telia på Amager er en tur i Kantinen en oplevelse. Derfor er køkkencheferne i disse tre kantiner netop blevet nomineret til årets Kantinepris 2014.

Kantineprisen bliver uddelt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer for ellevte gang i år, og årets tema er ’Mening i måltidet’.

Igen i går var konkurrencen benhård, og det var svært for juryen at udvælge de tre nominerede.

- Det har aldrig været let at finde de nominerede til Kantineprisen, fordi der er så mange dygtige køkkenchefer rundt om i Danmark. Blandt de indstillede var der så mange gode kantiner med dygtige fagfolk, som brænder for deres fag, at det var meget svært at pege på de nominerede. Men de tre udvalgte stak alligevel ud som de stærkeste, siger seniorkonsulent Vickie Kristensen fra Landbrug & Fødevarer, der er ansvarlig for Kantineprisen.

Selv om de tre nominerede driver meget forskellige kantiner både i forhold til størrelse, ejerformer og mad, ser Vickie Kristensen alligevel ligheder hos dem.

- Alle tre nominerede køkkenchefer skiller sig ud fra resten af feltet på flere områder. Først og fremmest har de alle tre meget stærke holdninger til råvarerne. De har alle fokus på bæredygtighed og madspild og sæson, og de tør udfordre deres gæster og driver kantiner, som er gode eksempler på morgendagens kantine. Og så man kan virkelig mærke, at der bliver lavet mad med hjertet, uanset om kantinen laver mad til 70 eller 1000 gæster, siger Vickie Kristensen.

Kantinerne får hemmeligt besøg
I løbet af sensommeren vil juryen uanmeldt besøge kantinerne for selv at se og smage på kantinernes mad. Besøgene vil få en afgørende betydning for, hvem der bliver kåret som årets vinder af Kantineprisen 2014.

- Det er de små detaljer, der bliver helt afgørende for, hvem af de tre nominerede der løber med prisen, og de små detaljer ser man bedst, når man kommer ud i køkkenchefernes hverdag. I juryen glæder vi os derfor til at komme på besøg og forventer at se temaet ” Mening i måltidet ” tydeligt afspejlet i kantinerne, siger Vickie Kristensen.

Selve vinderen findes på den store branchedag ”Fødevaredagen” der afholdes den 28. oktober i Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128