23948sdkhjf

Tang er det nye 'grønne guld'

Forsker og fiskere undersøger, hvordan dyrkning af tang kan udbredes i Danmark.
For adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt er tang grønt guld.

Igennem sit arbejde forsker hun i forskellige lovende aspekter ved de typer tang, der vokser i danske farvande, samt hvordan og hvor de kan dyrkes kommercielt. Selvom Asien allerede har en massiv tangproduktion, kan der muligvis være efterspørgsel på den danske afgrøde i fremtiden.

Susan L. Holdt har i samarbejde med lokale fiskere samt et havbrug, der allerede dyrker tang kommercielt, undersøgt, hvordan man bedst udnytter årstiderne til at så og høste på de optimale tidspunkter for derved at opnå det ideelle produkt.

Dansk tangs unikke egenskaber
Ifølge Susan L. Holdt kan danske tangproducenter muligvis også markedsføres på det kinesiske marked ved fx at slå på vores høje fødevaresikkerhed eller økologiske produktionsmetoder.

Desuden indeholder nogle typer dansk tang meget mindre jod end mange kinesiske typer. Det kan også give produktet en konkurrencefordel, fordi storforbrugere af tang ved at spise disse typer ikke behøver bekymre sig om at indtage for meget jod – et næringsstof der er nødvendigt for kroppen, men skadeligt i for store mængder.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063