Tænketank mod madspild bliver verdens første
Med grundige analyser skal madspild bekæmpes, mener organisation mod madspild. Brancheaktører bakker op.
Gamle, gulnede papirer minder om, at det er et gammelt fænomen, man nu forsøger at tage livtag om. Foto: Wikipedia Commons.
Det skriver foodculture.dk onsdag.
Og ifølge initiativtager Selina Juul, som også er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, så bliver det verdens første madspildstænketank.
- Jeg har virkelig ledt efter lignende eksempler i verden, men de findes ikke, så tænketanken bliver ikke bare Danmarks, men verdens første tænketank, der udelukkende fokuserer på madspild,” siger hun til Food Culture.
Hun forventer, at tænketanken vil starte op i 2015, og den plan bakkes op af De Samvirkende Købmænd og Coop.
Idéen er at oprette en foreningsbaseret NGO, som ikke skal tjene penge, men som udelukkende skal rejse midler til indsatsen. Tænketanken skal med tal og analyser “kvalificere tankerne og udstikke visioner”, og bag tænketanken skal der være en faglig alliance af folk med interesse for området såsom embedsfolk, politikere, interesseorganisationer, detailhandel og industri.