Det sker: Dansk Ostehåndværk i Torvehallerne
Den 25.-27. september sættes der fokus på de bedste, danske ostehåndværkere ved Torvehallerne KBH.
I løbet af de tre dage arrangementet løber af stabelen vil der ligeledes være faglige events for kokke, tjenere og ostehandlere, hvor det er de danske håndværksoste, der er i højsædet.
- Formålet med netværket er at gøre det samme for ost, som mikrobryggerierne har gjort for den danske ølkultur, siger Henrik Sønksen, Viventes, som er leder projektet.
- Det handler om at vise hele verden, at dansk ost er mere mangfoldig end man normalt får indtrykket af, når man ser på udvalget i kølediskene. Sammenligner man antallet af specialoste og gård-oste i Danmark med de lande, der omgiver os, ser det danske ostelandskab med få undtagelser temmelig fladt og ensartet ud. Mange af de mindre, danske mejerier samarbejder med grossister og forhandlere om udvikling af nye oste. Et af formålene med arrangementet ved torvehallen er at sætte fokus på de mange nye oste, der er opstået som et resultat af disse frugtbare samarbejder, understreger Henrik Sønksen.
Arrangementet er en del af projektet "Netværk for dansk Ostehåndværk", der er støttet af Direktoratet for Fødevareerhverv gennem GUDP, Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram.