Danske fødevarenetværk vil kopiere svensk mærkningsordning
Svenske småproducenter af fødevarer har mærket et stigende salg efter indførelsen af mærkningsordningen Lokal Mat. Danske fødevarenetværk ser gerne den mærkningsordning anvendt i Danmark.
- Varemærket har bidraget til øget mersalg for medlemmerne. Medlemsvirksomhederne tager markedsandele, skaber vækst og bidrager til flere arbejdspladser og dermed den regionale udvikling,siger Rolf Lindquist, der er formand for LivsWäx.
Hos Regional Madkultur Sjælland fortæller formand Inger Vaaben, at man er helt vild efter at komme i gang med at udvikle sin markedsføring efter svensk forbillede. Også hos det nationale producentnetværk Smagen af Danmark bakker man op om mærkningsordningen til de mindre fødevareproducenter.
- Der er masser af potentiale i at profilere på regional mad som et modstykke til konventionel mad. Jeg synes i høj grad, at der er brug for mærkningsordninger, som anpriser kvalitetet ved lokal mad, siger formand Laurids Siig Christensen.
Heller ikke Coop er afvisende over for ideen. Her kører man allerede lokalprofilering med stor succes i Superbrugsen.