Økokollektiv øger produktionen af fødevarer
Efterspørgslen på økologiske fødevarer fra storkollektivet Svanholm er efterhånden så stor at man i 2015 udvider produktionen af grøntsager.
Økologisk Landsforening vurderer at økosalget stiger med otte-ti procent i indeværende år, hvilket bringer det på det højeste niveau siden finanskrisen.
Læs også: Økologisk Landsforening: Økosalget vokser
Og netop den tendens mærker man hos Svanholm.
- I 2014 og har vi udvidet de arealer, hvor vi producerer grøntsager, med et par hektar, og vi forventer at udvide med to-tre hektar i 2015 for at kunne imødegå den store efterspørgsel, vi oplever, fortæller Poul Henrik Hedeboe til avisen.
Svanholm afsætter til food-markeder, madfællesskaber, små butikker og grossister. Især salget til institutioner og kantiner stiger, hvor omsætningen til denne gruppe alene lå på 1,5 mio. kr. sidste år.
Svanholm dyrker 230 hektar agerjord. De dyrker græs og majs til Svanholms kvægbesætning. Desuden dyrker de korn, grønne bønner, kartofler, rodfrugter og hybenroser.