23948sdkhjf

Amanda Seafoods slår sig på fiskepølser

Direktøren ser et stort marked for fiskepølser af spise-egnet overskudsfisk, når et nyt EU-forbud om udsmid træder i kraft næste år.
Et nyt EU-Forbud mod udsmid træder i kraft næste år. Det betyder at fisk, der normalt smides over bord, fordi de er for små eller af forkert art, nu skal tages med i havn. Det betyder en øget mængde af råvarer til fiskeindustrien, hvilket Amanda Seafoods vil udnytte, skriver Politiken.

Mange spiseegnede fisk ender som fiskemel eller som foder for kyllinger eller mink, men det ønsker Amanda Seafoods at ændre på. Man har nemlig brugt et par år på at udvikle en ny fiskepølse, som kan udnytte de ekstra råvarer.

- Alle ved, at fisk er sundt, og at vi skal spise mere af det – men samtidig synes mange, at fisk er besværligt. Nu har vi udviklet en fiskepølse i det samme kendte format som frankfurtere og brunchpølser. Den kan både koges, grilles og steges på en pande og er for eksempel et sundt bud til skolemaden, fortæller virksomhedens direktør Jesper Kold, der øjner store eksportmuligheder for den nye pølse, blandt andet i Mellemøsten hvor størstedelen af befolkningen ikke spiser svinekød.

Han vurderer, at der vil være godt 150 mio. kr. at hente på eksportmarkeder som Mellemøsten, Asien og USA om året.

Han erkender dog, at det sværeste marked for den nye pølse bliver hjemmemarkedet, hvor danskerne nok vil få svært ved at vænne sig til den nye hotdog med fiskepølse.

Støtte via GUDP
Også de danske myndigheder tror på fiskepølsen. De har bevilget 1,1 million kroner til produktudviklingen via det såkaldte Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, som støtter bæredygtig omstilling i fødevarebranchen.

- Projektet er både et skridt i retningen mod en mere ressourceeffektiv og miljøvenlig fiskeriindustri og forhåbentlig en stor eksportmulighed til gavn for både projektholderen og de danske fiskere, siger bestyrelsesformand for GUDP, Mikael Thinghuus.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079