Minister sætter madspildsjægere ind
Madspild skal jages ud af storkøkkener og kantiner
Tal fra Miljøstyrelsen viser, at hospitaler, plejehjem og kantiner hvert år smider mere end 31.000 ton mad ud. Mad, som kunne være spist. Derfor vil miljøministeren nu tilbyde storkøkkener et besøg af madspildsjægere, som kan hjælpe køkkenpersonalet med at styrke indsatsen imod madspild.
- Mange storkøkkener og kantiner gør allerede rigtig meget for at bekæmpe madspild. Men nogle gange kan et par friske øjne få øje på nye løsninger. Madspildsjægerne er et tilbud til for eksempel et storkøkken på et plejehjem om at få besøg af en konsulent, som sammen med personalet på stedet kan finde de helt rigtige løsninger for netop dette køkken, siger Kirsten Brosbøl.
Beregninger viser, at der hvert år går 21.000 ton mad til spilde i de danske institutioner, mens kantiner og catering tegner sig for 10.000 ton. Der er derfor et stort potentiale til at bruge maden langt mere effektivt.
Madspildsjægerne er et ud af en række initiativer i regeringens strategi for affaldsforebyggelse, der lanceres i dag.