Økologiske svineavlere kan slet ikke følge med
Efterspørgslen stiger og stiger, både herhjemme og i udlandet
- Havde vi haft mere kød, kunne vi med sikkerhed også have solgt mere, siger Frilands direktør, Henrik Biilmann, til avisen.
I øjeblikket slagter Friland cirka 2.000 grise om ugen, men der er efterspørgsel nok til 3.000.
Bankerne skal på banen
Ifølge Henrik Biilmann er der således behov for, at de 50 økologiske svineavlere herhjemme øger deres produktion, eller - mere realistisk - at der etableres nye landbrug eller at konventionelle landbrug omstiller til økologi.
Sidstnævnte kræver ikke mindst, at bankerne får øjnene op for, at økologi er et område i vækst, påpeger Landbrug & Fødevarers økologichef Kirsten Lund Jensen over for Berlingske.
En producent af konventionelt svinekød får i dag kun ni kroner for et kilo kød, mens en økologisk svineavler får 23,50 kroner pr. kilo.