23948sdkhjf

Tican og Danish Crown fusionerer

Danmarks to andelsejede slagterivirksomheder er blevet enige om at lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab.
Beslutningen er truffet som en kulmination på Ticans længerevarende jagt efter en økonomisk samarbejdspartner.

- Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere – de danske landmænd – fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge, siger bestyrelsesformand for Tican, Jens Jørgen Henriksen, som ikke lægger skjul på, at Danish Crown ikke var i tankerne, da Tican indledte det såkaldte ejerskabsprojekt for mere end et år siden:

- Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere, siger han.

Også stærke uden Tican
Hos Danish Crown er beslutningen truffet, efter virksomheden har rådført sig med både danske og udenlandske eksperter på konkurrenceområdet. Det sker, fordi Danish Crowns fusioner og opkøb gennem tiden er gennemført, fordi de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering.

- Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af, siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt.

Også Danish Crown-direktør Kjeld Johannesen hæfter sig ved, at der er gensidige gevinster at opnå ved en fusion:

- Danish Crown er et stærkt selskab også uden en fusion med Tican, men der er nogle fornuftige synergier, som kan etableres ved en sammenlægning, siger han.

Skal lære hinanden at kende
Forudsat fusionen godkendes, indgår Ticans andelshavere på lige fod med Danish Crowns andelshavere i det fælles selskab. Der vil i løbet af de første to år ske en udligning i forskel på egenkapital og indtjeningsniveau imellem de to selskaber.

- Der går måneder, før vi har konkurrencemyndighedernes godkendelse, og i den periode er der naturligvis ikke noget, der vil ændre sig. Hverken for medarbejdere eller for andelshavere. Vi vil bruge den kommende tid på at lære hinandens virksomheder at kende gennem grundige analyser, så vi kan få det bedst mulige resultat ud af en sammenlægning, forklarer administrerende direktør for Tican, Ove Thejls.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på hhv. ekstraordinær generalforsamling i Tican og ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown ultimo marts. Beslutningen er ligeledes betinget af de relevante konkurrencemyndigheders godkendelse.

Fakta om Tican
Tican - der havde 1,9 mio. svineslagtninger i regnskabsåret 2013/14 - blev grundlagt i 1931 og har hovedsæde i Thisted. Udover slagteri i Thisted ejer Tican forædlingsvirksomheder i Danmark, England og Polen.
Tican består af et aktieselskab i form af Tican A/S, der ejes 100 procent af andelsselskabet Tican a.m.b.a.

Fakta om Danish Crown
Danish Crown - der havde 22 mio. svineslagtninger* i regnskabsåret 2013/14 - har rødder tilbage til 1887, og selskabet er vokset gennem en række opkøb og fusioner. Udover slagtning og forædling i Danmark ejer Danish Crown en række udenlandske selskaber, der slagter, forædler og sælger kødprodukter over hele verden.
Danish Crown består af aktieselskabet Danish Crown A/S, som er 100 procent ejet af Danish Crown a.m.b.a.

*=På slagterier i Danmark, Tyskland, Sverige, England og Polen
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12