Peter Beier Chokolade udvider i stor stil
Vil indtage hele landet med op imod 100 nye forhandlere
- Vi har hidtil været meget beskyttende omkring vore produkter, men vi mærker et stigende pres fra delikatesseforretninger, vinhandlere og slagtere for at få lov til at sælge dem, Vi har sagt ja til de første to, og jeg forestiller mig, at vi inden for de næste fire-fem år vil have indgået aftaler med 50-100 udvalgte forhandlere over hele landet, siger indehaver Peter Beier.
Han etablerede virksomheden for 18 år siden og solgte de første år de 100 procent håndlavede chokoladevarer via specialkøbmænd, inden han valgte at satse på egne butikker. De er koncentreret om Storkøbenhavn og suppleret med butikker i Malmö, Helsingborg og Ryesgade i Aarhus.
Farum og Esbjerg først
De første nye forhandlere er Slagter Jesper på Farum Bytorv, der indleder salget i morgen, og Aakjærs i Esbjerg, der fra torsdag i næste uge vil have Peter Beier Chokolade på hylderne.
- Vi bliver konstant kontaktet af chokoladeelskere, der savner at kunne købe vores chokolade i en fysisk butik rundt i landet i stedet for udelukkende på nettet. Flere af vore konkurrenter har valgt en anden strategi, og markedet savner et alternativ. Jeg er overbevist om, at der er stor potentiel købekraft i provinsen, hvor vi nu ønsker at ekspandere, siger Peter Beier.
Han er 49 år og indledte efter uddannelsen som chocolatier karrieren som chef for Magasin du Nords chokoladeproduktion. I 1996 besluttede han sig for at skabe sin egen produktion af chokolade af høj kvalitet og stiftede den virksomhed, der nu har 100 medarbejdere. Foruden produktion på Ørsholt Gods har Peter Beier Chokolade egen kakaoplantage i Den Dominikanske Republik.
Peter Beier forventer, at de næste års ekspansion som minimum vil kunne løfte salget af Peter Beier Chokolades produkter med 50 procent.