18 med i opløbet om innovationspris
Dansk Fødevare Forum og Danish Food Cluster deler ud i morgen
Vinderen af Innovationsprisen bliver kåret i morgen til arrrangementet "A Great Day for Food Innovation", som Danish Food Cluster holder i Aarhus
- De 18 nomineringer kommer fra alle dele af fødevarebranchen. Det er det højeste antal nogensinde, så dommerkomitéen er virkelig kommet på arbejde, fortæller René Damkjer, formand for Dansk Fødevare Forum og en del af Innovationsprisens dommerkomité.
Innovationsprisen uddeles en gang om året, og det er et krav, at nyskabelsen er introduceret på markedet. Desuden er det en fordel, at innovationen bidrager til sikkerhed, sundhed eller bæredygtighed.
- I både Danmark og udlandet er der stigende fokus på fødevareinnovation. Men det er også nødvendigt for at tackle de store udfordringer, som vi står over for med en voksende befolkning globalt og sundhedsproblemer i de velstående dele af verden, siger Lone Ryg Olsen, CEO hos Danish Food Cluster.
Stor bredde
Innovationsprisen kan gives til innovation inden for både produkter, produktionsapparat, ingrediense og koncepter, og de mange kandidater dækker over flere forskellige brancher i industrien.
- Der er ikke nogen tvivl om, at samarbejde på tværs af sektoren har skabt basis for innovation, og kandidaterne vidner om innovationens bredde i den danske fødevaresektor, fastslår René Damkjer.
Kandidaterne er virksomheder, organisationer og forskningsinstitutioner inden for den danske fødevareklynge. De er blevet indstillet af medlemmerne af Dansk Fødevare Forum og Danish Food Cluster.