Fødevarebranchen vil være mere sexet
Det skal være slut med "kedelig og ulækker". Fire store sætter fælles fokus på tiltrækning af dygtige unge
Eller med andre ord: Hvordan tiltrækker fødevarebranchen de bedste unge mennesker, så Danmark fortsat kan være blandt verdens førende på fødevareområdet?
De spørgsmål bliver grundigt behandlet på en konference næste torsdag i Middelfart, hvor deltagerne diskuterer både udfordringer og løsninger. Konferencen "Attracting Talents" er arrangeret af de fire store brancheorganisationer Madkulturen, Danish Food Cluster, Fødevareklubben og Food, som for for første gang er gået sammen om at arrangere sådan et møde.
Brug for flere
Udgangspunktet er, at fødevarebranchen får brug for flere og dygtigere medarbejdere, men at det bliver sværere at trække unge til relevante fødevareuddannelser.
Deltagerne lægger således ud med at se en lille film, der er lavet til formålet - en film, hvor en gruppe elever fra 7.-9. klasse svarer på spørgsmålet om, hvorvidt de kan se sig selv arbejde i fødevarebranchen. Og svarene er ikke opløftende, for der bliver altså brugt ord som "kedelig", "ulækker" og "ikke noget for mig".
- Så konferencen kommer i høj grad til at handle om, hvad vi kan gøre bedre. Og vi fire holder den sammen ud fra den betragtning, at Danmark er et lille land, og at vi ikke skal gå hinanden i bedene. Når vi står sammen, kan vi lave bedre arrangementer, siger Fødevareklubbens sekretariatschef, Poul Krabbe, til Food Supply.
Indlæg og debat
På konferenceprogrammet er der indlæg fra blandt andre Landbrug & Fødevarers Thomas Søby, der taler om udfordringerne med rekruttering i fødevaresektoren, og Mads Kinch Clemmensen, Foodjob, der giver et bud på fremtidig rekruttering af nøglemedarbejdere. I en afsluttende debat diskuterer deltagerne, hvordan man gør fødevareerhvervet attraktivt for nye generationer.
Der er p.t. cirka 40 tilmeldte, men plads til godt dobbelt så mange, oplyser Poul Krabbe. Man kan nå at tilmelde sig hos Fødevareklubbens sekretariat indtil i morgen.