23948sdkhjf

Fødevarefolk kan møde en forsker i Aarhus

20 minutters date skal give hjælp til udfordringer og ideer.
Hvis man som fødevarevirksomhed tumler med et problem eller har en idé, der kan have godt af at blive set på med et par forskerøjne, så er chancen der i Aarhus den 10. juni.

Future Food Innovation og Aarhus Universitet er gået sammen om arrangementet "Mød en forsker", hvor det er muligt at opleve succesfulde, vidensbaserede samarbejdsprojekter og at få hjælp til løsninger på konkrete udfordringer og udvikling af nye produkter.

13 fødevareforskere fra Aarhus Universitet og fem seniorkonsulenter fra AgroTech og Teknologisk Institut er parate til at date virksomheder i form af korte møder på hver 20 minutter. Forskerne og konsulenter har kompetencer inden for blandt andet bæredygtig planteproduktion, råvarekvalitet, ingredienser og planteværdistoffer, fødevarekemi, biofunktionelle fødevarer, produktions- og effektiviseringsprocesser, sensorik samt forbrugeradfærd og branding.

- De kan se hinanden an
Både små og store fødevarevirksomheder får rig mulighed for at få ny viden eller møde forskere, som kan hjælpe med en helt konkret udfordring eller en ny ide.

- Flere nationale rapporter viser, at virksomheder, som indgår i videnssamarbejde med eksempelvis universiteter, bliver mere produktive og kommer hurtigere fra ide til faktura. Dog oplever mange virksomheder, at det er svært at komme i kontakt med de rette videnspersoner. Derfor arrangerer vi denne matchmaking, hvor virksomheder og forskere samles et sted og her kan booke hinanden til en uforpligtende snak og se hinanden an, siger Gyda Bay, innovationschef i Future Food Innovation.

Michelle Williams, institutleder for Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet. glæder sig også.

- Mød en forsker er et arrangement, hvor vi møder nye virksomheder og får mulighed for at skabe relationer, hvor vores forskning på fornemste vis kan være med til at gøre en forskel og skabe værdi, siger hun.

Hun fremhæver, at et møde ikke nødvendigvis behøver at føre til et samarbejde på den korte bane, men at det personlige møde mellem to fagkulturer kan føre til nytænkning, hvor nye muligheder kan opstå.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093