Odense Marcipan med surt regnskab igen
Opkøb i Italien giver store milliontab år efter år
fyens.dk
Ulykkerne kommer fra et opkøb af italienske Natural Food i 2008 - et opkøb, som har kostet Odense Marcipan penge lige siden overtagelsen. I alt er der ifølge regnskabstallene brugt mere end 57 millioner kroner på den italienske marcipanfabrik.
Hobro-køb trækker også ned
Værst så det ud i 2013, da der blev sendt 25 millioner kroner fra Odense til Italien, og sidste år var der tale om 11 millioner.
Også købet af Bæchs Conditori i Hobro har trukket penge ud af regnskabet - seks millioner kroner i 2014 ifølge de nye tal.
Så selv om Odense Marcipan sidste år havde et driftsoverskud på godt 17 millioner kroner, er der altså på bundlinjen et minus på cirka tre millioner efter skat. Det er trods alt bedre end året før, hvor minusset var på cirka 13 millioner
Odense Marcipan, der ejes af Orkla-koncernen, havde i gennemsnit 165 ansatte i 2014.