Meyers madkoncern i voldsom nedtur
Den tidligere tv-kok tabte sidste år over 10 millioner kroner
Resultatet af de knap 700 ansattes anstrengelser sidste år blev et minus på 10,4 millioner kroner, hvilket står i skærende kontrast til de overskud på 23,8 og 27,1 millioner kroner, der blev leveret i henholdsvis 2014 og 2013. Det skriver Finans.dk.
Resultatet forklares delvist med et stigende omkostningsniveau, men ifølge ledelsens beretning er der også andre forklaringer. Ikke mindst nogle væsentlige omstruktureringer i 2014 i forbindelse med, at koncernen forberedte et frasalg af størstedelen af koncernens aktiviteter i 2015,
Kantinerne gik bedst
I januar afsluttede Claus Meyer således en handel med den udenlandske kapitalfond IK Investment Partners, der købte en betragtelig del af kokkens mad-koncern. IK overtog blandt andet Claus Meyers kantiner, Deli-butikker og flere restauranter og bagerier. Meyer har beholdt en række andre forretninger, herunder Hotel Saxkøbing, æble-produktionen på Lilleø og 20 procent af Michelin-restauranten Noma.
Kantinedelen, Meyer Kantiner A/S, har med et plus på godt 23 millioner kroner det suverænt mest positive selskab i koncernen, når det kommer til indtjening. Stort set alle andre tilknyttede virksomheder har enten tabt penge eller maksimalt givet et beskedent overskud, skriver finans.dk.
Den markante nedgang i overskuddet samlet set hos Claus Meyer Holding kom på trods af en stigning i omsætningen på over 110 millioner kroner. Omsætningen rundede sidste år 617 millioner kroner.