23948sdkhjf

Frederiksberg byder 1.000 gæster til langbordsmiddag

Høstfest er en del af Copenhagen Cooking, der begynder på fredag
Fredag 28. august bliver Frederiksberg Allé på Frederiksberg omdannet til ét stort langbord for 1.000 spisende gæster, når første udgave af Frederiksberg Høstfest skydes i gang. Frederiksberg Allé bliver lukket af og giver dermed plads til de mange gæster ved 300 meter langt bord.

Fællesskab og lokale råvarer står i centrum til festen, som holdes i samarbejde mellem madfestivalen Copenhagen Cooking, Foreningen Byhøst og Frederiksberg Kommune.

- Høstfesten har traditionelt set været en begivenhed, hvor man fejrede høstens gaver ved en stor, fælles middag. Selv om vi bor i byen, nyder vi stadig godt af den overflod af lækre og friske råvarer, som høsten bringer med sig. Frederiksberg Høstfest er vores måde at hylde høsten og de ildsjæle, der sørger for maden og råvarerne på, siger Mikkel-Lau Mikkelsen, som er medstifter af Byhøst.

Lokale restauranter svinger taktstokken

Bag gryderne på dagen finder man seks lokale restauranter fra København og Frederiksberg. Netop de lokale mad-ildsjæle og fællesskaber er i centrum ved festen, og derfor går restauranterne også sammen i partnerskaber med landmænd og andre lokale råvareproducenter.

- Vores nøgleværdier i år er nærværet og fællesskabet omkring måltidet. Derfor rammer høstfesten fuldstændig plet på Copenhagen Cookings dna som festival. Det er netop sådan en event, der er med til at samle mennesker, nedbryde barrierer og opbygge nye fællesskaber – både blandt gæster og restauratører, siger Lonnie Svarre Hansen, festivalchef for Copenhagen Cooking.

Gæsterne skal selv have service og bestik med, ligesom man er velkommen til at medbringe vin og øl. Det koster 150 kroner at deltage.

Høstfesten ligger på den tredjesidste dag af Copenhagen Cooking, som begynder på fredag. I løbet af festivalens 10 dage er der over 140 events på programmet. Blandt meget andet kan man spise under åben himmel i Magstræde midt i København, tage på skovtur med Michelin-restauranten Kadeau eller tage på en gastronomisk tidsrejse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125