Nordjysk slagteri er leverandør af kød til rummet
Nordic Beef Hadsund skriver sig ind i historien
Med sig på rejsen har Andreas Mogensen naturligvis en hel del mad til det 10 dage lange ophold i rummet - og kødet er leveret fra Nordic Beef Hadsund, der således bliver det første danske slagteri, som leverer til rummet. Der er tale om kalvespidsbryst, som sammen med de øvrige rummåltider til Andreas Mogensen er tilberedt af en professionel kok.
- Det er fantastisk, at vi er blevet valgt ud til det her projekt, og det er vi rigtig, rigtig stolte af, siger salgsdirektør i Nordic Beef Torben Hedegaard til Food Supply.
Han oplyser, at kontakten til rumprojektet er kommet i stand via en stor grossist, der handler med kød fra Nordic Beef Hadsund.
- Pludselig blev vi kontaktet af nogen, som sidder med i det udvalg, der står for maden i rumfartøjet. De skulle have nogle dokumenter tilsendt, for at alt det formelle var i orden. Sådan noget med dyrlægegodkendelse og at vores kød er slagtet inden for lovgivningens rammer, fortæller Torben Hedegaard.
En helt særlig følelse
Salgsdirektøren er ikke klar over, præcis hvor meget Hadsund-kød der bliver fyret opad fra Baikonur-basen i Kasakhstan i morgen tidlig, og han kender heller ikke den præcise menu, som kødet indgår i. Men det er heller ikke nødvendigt for at give en helt særlig følelse i Hadsund.
- En person, som jeg holder meget af, skrev engang, at man skal kigge fremad og ikke tilbage. Det mener jeg, vi i den grad har gjort ved at være den første danske leverandør af kød til en astronaut på en rumstation. Man kan også sige, at vi kigger opad ..., bemærker Torben Hedegaard.
Andreas Mogensens og Nordic Beefs rumrejse foregår med det russiske rumfartøj Soyuz til den internationale rumstation ISS, der er placeret knap 400 kilometer fra jorden. Den 36-årige dansker skal deltage i forskellige forsøg og test under opholdet på rumstationen.