23948sdkhjf

Gnalling vinder smagstest

Topkokke peger på gourmetosten Gnalling fra Arla Unika som vinder af Børsens Smagspris 2015.
Ved en prisoverrækkelse 1. september på Tivoli Hotel modtog John Gynther fra Arla Unika udmærkelsen, som er blevet tildelt på baggrund af en blindsmagning tidligere på sommeren.

- Traditionen tro, er det en række velrenommerede topkokke, som står bag udvælgelsen af de i alt 15 produkter, som blandt i alt 193 blindsmagte produkter slap gennem nåleøjet, fortæller Ole Troelsø der er ansvarligt for smagsprisen samt madanmelder og vinskribent ved Børsen.

Hos Arla er gastronomisk ansvarlig for Arla Unika, John Gynther, stolt over kokkepanelets anerkendelse.

- Den gode smag er noget af det, vi er mest optaget af hos Arla Unika, så vi er naturligvis meget stolte over, at dommerpanelet har valgt vores Gnalling som vinder af blindsmagningen, lyder det fra John Gynther.

Det er en Gnalling

Gnalling er en kombination af hvidskimmel– og rødkitost. Osten er håndlavet på Troldhede Mejeri og kendetegnet ved at være lille og indtørret – deraf navnet – med et cremet indre.

Hver enkelt Gnalling er ”visket” i rød grubekit og udtørrer langsomt i specielle lagringsrum. Smagsoplevelsen går fra det sprøde og tørre til det salte og syrlige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219