23948sdkhjf

En portion med grisehjerne … ja tak, da

Engelske stjernekokke lavede i bogstaveligste forstand en hovedret på Food Festival
En hel del af gæsterne foran Kokkescenen på årets Food Festival i Aarhus spærrede øjnene helt op, da en af de engelske gæstekokke fra kult-tv-programmet River Cottage pludselig begyndte at save et grisehoved midt over … midt igennem panden, trynen og hagen.

De kiggede også godt og grundigt, da kokken gravede hjernen ud af den ene hoved-halvdel, og da han fandt en klump kød i grisens kinder - “a beautiful piece of meat”, som han konstaterede.

Ideen med den noget uvante seance var at vise, hvordan man får mest muligt ud af sine rester. Englænderne medbragte en stribe fif til madlavning med de råvarer, der som oftest bare bliver kylet ud, og de vidste tydeligvis godt, at de med grisehovedet havde publikums fulde opmærksomhed. Ifølge River Cottage-kokkene får man en velsmagende og billig ret ud af det, hvis man lader hjerne, kindkød og kæbe simre fire-fem timer sammen med urter og grøntsager.

- Man er jo nysgerrig

Det var der ikke tid til at gøre foran publikum, men hvis retten var blevet lavet færdig, så var den formentlig blevet spist op. I hvert var alle de tilskuere, Food Supply spurgte, klar til at give hovedretten en chance.

- Ja, vi ville smage på det, hvis vi fik chancen. Også fordi man jo er nysgerrig, konstaterede veninderne Camilla Schaadt og Line Nørgaard fra Galten.

De var gået målrettet efter arrangementet på Kokkescenen for netop at få gode ideer til, hvordan man kan undgå madspild.

- Vi er meget interesserede i, hvordan man får brugt sine rester alternativt, fortalte Line Nørgaard.

Kæresteparret Dorte Ballermann og Richard Holst Hansen var mindst lige så hooked på at spise grisehoved.

- Vi er her for at lære, hvordan man bruger hele dyret, og vi kunne absolut finde på at spise det. Vi kan rigtig godt lide River Cottages tilgang til fødevarer - de har nogle kreative løsninger på et samfundsproblem, fastslog Dorte Ballermann.

- I det hele taget er arrangørerne af Food Festival rigtig gode til at komme med nogle forskellige former for bæredygtighed og en grøn tankegang, tilføjede hun.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093