Ingen kunne vippe hotdogmestrene af tronen
Danmarksmestrene i hotdog hedder stadig Jeppe Foldager og Brian Flink Pedersen
I kategorien “moderne hotdog” vandt den tidligere sølvvinder ved verdensmesterskaberne for kokke Jeppe Foldager Andresen, som til dagligt huserer på restaurant Alberto K.
Jeppe Foldagers hotdog var lavet af en ung Duroc-gris, han selv havde parteret, blandet med krogmodnet oksekød og høost. Den lå i et briochebrød med svampesauce og var kronet med en remoulade på fermenterede grøntsager, fynsk rygeost, hjemmelavet sennep, tomater, hugget spæk og krydderurter.
Kategorien “traditionel hotdog” blev vundet af Brian Flink Pedersen, Pølsemageriet i Silkeborg. Han brugte ligeledes briochebrød, og hans pølse bestod af 40 procent limousinekalv og 60 procent frilandsgris, iblandet sprødstegte bacontern. Der var krydret med ramsløg, koriander og soltørret tomat, og der blev brugt hjemmelavet grov sennep, remoulade og ketchup.
Brian Flink er kejseren i kategorien den traditionelle hotdog med sejre tre år i træk.
Særpris for hotdog med levende myrer
Juryens særpris for mest innovative hotdog gik til Jens Skovgaard, Cold Hand Winery, for en hotdog med levende myrer og æble.
Publikum på Food Festival i Aarhus kunne købe de danske topkokkes hotdogs. Årets Hotdog Konge, den som sælger flest hotdogs, blev Paul Cunningham og team Henne Kirkeby, som for alvor var med til at gøre Børnefonden til dagens helt store vinder. Fonden modtager hele dagens omsætning på 228.000 kroner, hvilket er rekord.
Kokkene og pølsemændene gjorde indsamlingen mulig ved at sponsprere såvel råvarer som arbejdskraft til projektet. Der mødte hele hold op omkring hver eneste deltager, og flere af holdene udførte regulære shows med udklædning og dans. Som sædvanligt leverede Paul Cunningham den flotteste scenografi med et forrygende starwars-hardrock-hotdogshow.