23948sdkhjf

Frederikshavn får Energi- og Miljøskole

Så modtog EUC Nord og MARTEC endelig den nyhed de havde håbet på. Det Regionale Vækstforum og EUs Socialfond har sagt ja til, at de to skoler kan samarbejde om Danmarks første energi- og miljøskole. Med ”ja-et” følger et rådighedsbeløb på i alt. 16.250 millioner kr. til nye faciliteter og kompetenceudvikling, hvoraf MARTEC og EUC Nord selv har en medfinansiering på 50 %.
En projektfinansiering gør det nu muligt at starte undervisning inden for energi og miljøforhold.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for at det projekt, vi har arbejdet på i omkring halvandet år kan realiseres og vi glæder os til at komme i gang med at indrette nye faciliteter, så vi får de bedste forudsætninger for at udvikle ny viden og undervise i bl.a. vedvarende energi og miljøforhold, siger Erik Møller, direktør for MARTEC.

Godt samarbejde
Det er ikke første gang EUC Nord og MARTEC samarbejder om et projekt. I de sidste par år har de sammen drevet Center for Proces og Maskinteknik (CPM), hvor der er blevet udbud kurser i bl.a. produktionsoptimering, varmt arbejde og motorkendskab.

- Vi har haft rigtig meget glæde af at samarbejde om CPM og ser frem til at fortsætte samarbejdet om Energi- og Miljøskolen. Både på maskinmesteruddannelsen, HTX og håndværksuddannelserne er der en stigende interesse for at beskæftige sig med energi og miljø og ved et etablere en energi- og miljøskole vil det blive muligt både at videreuddanne underviserne og give de studerende på begge skoler endnu bedre uddannelsesmuligheder, siger EUC Nords uddannelsesleder Anders Munch Hansen

Visioner
Idéen om at lave en Energi og Miljøskole i Frederikshavn falder rigtig godt i tråd med byprojektet om at gøre Frederikshavn til Danmarks førende energi by. Visionerne for Energi- og miljøskolen er først og fremmest at højne niveauet mht. viden og forskning på området.

- Formålet er, at videre- og efteruddanne både ledige og folk i arbejde indenfor energi- og miljøområdet. Derudover vil vi gerne give nuværende og kommende studerende og elever de bedste forudsætninger for at beskæftige sig med den nyeste teknologi inden for vedvarende energi, bæredygtighed og miljø, siger Erik Møller.

Det er selvfølgelig også håbet, at Energi- og Miljøskolen kan være med til at tiltrække flere elever, studerende og undervisere.

- I erhvervslivet er der stor efterspørgsel på folk der er uddannet inden for teknik, energi og miljø og vi håber at Energi- og Miljøskolen kan være medvirkende til at flere uddanner sig inden for disse områder, siger Anders Munch Hansen

Virksomhederne bakker op
Mens EUC Nord og MARTEC har arbejdet på at realisere projektet, har de løbende haft kontakt med erhvervslivet både for at holde sig orienteret omkring hvad de forskellige virksomheder efterspørger, men også for at holde erhvervslivet opdateret mht. hvordan projektet skred frem.

- Det er meget vigtigt for os, at virksomhederne støtter op om projektet og ind til videre har vi kun modtaget positive tilkendegivelser. Flere af de nordjyske virksomheder har oven i købet snakket om, at ville stille udstyr og viden til rådighed for os, hvis det lykkedes at få projektet op at køre – og det gør det jo heldigvis, siger en meget glad Erik Møller.

Kilde: MARTEC

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126