23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen kontrollerer smiley-rapporter

Fødevarestyrelsen gennemfører de næste to uger en kontrolkampagne for ophængning af kontrolrapporter i butikker og restaurationer samt på detail- og engrosvirksomhedernes hjemmesider.
Formålet er at øge forbrugernes mulighed for at se kontrolrapporten. I alle detailvirksomheder skal kontrolrapporterne med smiley-symbolerne nu hænge, så forbrugerne kan se og læse dem, inden de går ind. Forbrugerne skal også kunne finde kontrolrapporterne på et let synligt sted på alle detail- og engrosvirksomhedernes hjemmesider.

Ultralav-risikovirksomheder som for eksempel apoteker, materialister og vinhandler behøver ikke at offentliggøre rapporterne. De kan dog alle findes på findsmiley.dk

Synlighedskrav en del af fødevareforlig
Kravene til synlighed er en del af det fødevareforlig, som Folketingets partier indgik i 2007. Reglerne om mere synlig ophængning i butikker og restauranter m.v. trådte i kraft den 10. marts 2008, og reglerne om offentliggørelse på hjemmesider trådte i kraft den 1. maj 2008.

Er man i tvivl om, hvor og hvordan smiley-rapporterne skal offentliggøres i butik eller på hjemmeside, er det vigtigt, at man kontakter sin kontrolafdeling inden næste kontrolbesøg.

Sanktioner for manglende smiley'er
Fra den 10. juni 2008 vil kontrollen sanktionere i de virksomheder, hvor ophængning af kontrolrapporter i butik og på hjemmeside ikke følger reglerne. Er ophængningen ikke på plads, får virksomheden typisk en indskærpelse og et opfølgende kontrolbesøg, der skal betales for. Dét betyder, at virksomheden tidligst kan få den nye eftertragtede elite-smiley efter 12 måneder.

Få mere at vide på http://www.findsmiley.dk/ . Her er det også muligt at abonnere på kontrolrapporterne, så man automatisk får besked, når fødevarekontrollen har været på besøg i de virksomheder, man er interesseret i.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111