23948sdkhjf

Kortslutning var årsag til brand

Teknikere har nu slået fast, at årsagen til branden i Oldenburg, var en kortslutning i en kabelgennemføring i en skillevæg.
Sent mandag kunne myndigheder og teknikere anslå årsagen til den brand, der fredag ramte Tulips og Danish Crowns anlæg i Oldenburg, Nordtyskland.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at årsagen er en kortslutning i en kabelgennemføring i en skillevæg. Kortslutningen har sandsynligvis antændt isoleringsmaterialet i skillevæggen, som er løbet ud på hver side af væggen og dermed antændt ild på begge sider.

Der er nu også overblik over skadernes omfang, som de kommende uger vil betyde udfordringer for produktionen.

- Det er uden tvivl Tulip Food Company, der er hårdest ramt, men vi oplever i en situation som denne en massiv fordel ved at være en del af en større koncern, fortæller Tulips administrerende direktør Flemming Enevoldsen.

I løbet af weekenden er dele af produktionen allerede flyttet til andre anlæg i virksomheden, og lige nu ser en række eksperter på, hvordan Danish Crown koncernens anlæg eller andre datterselskaber kan inddrages, så Tulip hurtigst muligt kan sikre forsyninger af grillpølser til den danske sommer.

- Vi kommer de kommende uger til at se enkelte former for midlertidige løsninger – enten i form af en anden type emballage eller et mindre omfattende grillsortiment, men vi arbejder på højtryk for at få produktionen på plads, siger Flemming Enevoldsen, som garanterer, at der er pølser til forbrugerne.

Ca. 20 pct. af den 26.000 m2 store fabrik er berørt – for nogle af områderne betyder det, at produktionen midlertidigt flyttes til andre steder – andre produktionsområder vil kunne være i gang igen inden for kort tid.

Branden opstod fredag morgen og var slukket sidst på eftermiddagen fredag. Ingen personer kom noget til, og Danish Crowns koncernøkonomidirektør Preben Sunke understreger, at branden er fuldt dækket af forsikringen.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092