23948sdkhjf

Lene Langes erfaringer skal hæve AAU-forskning til nyt niveau

Det er en dansk sværvægter inden for både privat og offentlig forskning, der fremover skal udvikle forskningen på Aalborg Universitet. Professor dr.scient. Lene Lange, der har haft ledende stillinger i blandt andet Novozymes og Københavns Universitet, bliver prodekan for forskning.
Forskningen på Aalborg Universitet er under konstant udvikling, og nu hæver De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ambitionsniveauet både nationalt og internationalt. For at samle trådene og udvikle hele området er Lene Lange, professor, dr. scient. blevet ansat i en nyoprettet stilling som prodekan for forskning. Lene Lange har de seneste halvandet år været leder af det nye store Biologisk Institut ved det Naturvidenskabeligt Fakultet på Københavns Universitet, men er især kendt for sine mere end tyve år i den private forskningssektor hos Novo, blandt andet som forskningschef i Novozymes A/S.

- Hvis man i fremtiden vil være med til at sætte en dagsorden inden for forskning, så er det en stor fordel at have ét fakultet, der går på tværs af blandt andet miljø-, ingeniør- og medicinområderne, som AAU har. For udsagnet om, at eksempelvis biologi kan flytte verden, har aldrig været mere sandt, end det er i dag, siger Lene Lange.

Som prodekan for forskning får hun et særligt ansvar for en ambitiøs plan, der skal give AAU en stærkere forskningsprofil internationalt, blandt andet via tværfaglige satsninger, markant vækst i privat og offentlig finansieret forskning, samt være med til at udvikle forskningen på fakultetets 14 institutter. Samtidig bliver Lene Lange involveret i udviklingen af AAU’s afdeling i hovedstadsområdet (Copenhagen Institute of Technology i Ballerup), som hun ser som en spændende ny platform, velegnet til at udbygge forskningssamarbejder med andre danske universiteter, med udenlandske forskere og med erhvervslivet.

- Det bliver enormt spændende at tage del i det tempo og bidrage til den katalysatorrolle, som en lille gruppe kan have for såvel uddannelse som forskning og erhvervssamarbejde. Vi får her mulighed for på integreret og værdiskabende vis at kombinere det ingeniørmæssige, den biologiske og den sundhedsmæssige indfaldsvinkel. Kombinerede fagfelter som disse er helt nødvendige for den forskning, der skal udvikle det område, som Europa nu satser på, nemlig Knowledgebased bioeconomy, forklarer Lene Lange.

Lene Lange tiltræder stillingen den 1.september 2008.

Kilde: AAU

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095