23948sdkhjf

Ingen selvbrunere uden kemikalier

En ny test fra IMS viser, at det er svært at finde en selvbruner uden kemikalier. Ingen klarede de skrappe kriterer i deklarationstesten.
Kulør på tube er blevet et populært og kvikt alternativ til solarium og solbadning. Og en måde at undgå de farlige UV-stråler, som øger risikoen for hudkræft. Til gengæld er det straks sværere at finde en selvbruner uden kemikalier, der kan være problematiske for miljø- og sundhed, viser en ny deklarationstest fra IMS.

Ingen klarer testen
- Blandt ti mærker af selvbrunere fandt vi desværre ingen, der er er helt fri for stoffer, som vi vurderer kan være problematiske for miljø og sundhed. Derfor kan vi ikke anbefale nogle af dem, vi har undersøgt, siger testkoordinator i IMS Rikke Bille.

Næstbedste valg er Matas selvbruner med E-vitamin, som dog indeholder parfume. Det gør otte ud af de ti undersøgte produkter. Seks af dem var endda parfumeret med et eller flere af de 26 deklarationspligtige duftstoffer, som vides at kunne fremkalde allergi. Et enkelt produkt indeholder desuden det stærkt allergifremkaldende konserveringsmiddel iodopropynyl butylcarbamate.

Syv af de ti produkter indeholdt en eller flere af seks parabener, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Tre af dem dog kun methyl- og ethylparaben, som anses for de mindst problematiske. I syv af de testede selvbrunere findes desuden miljøbelastende kemikalier.

Kilde: Miljø & Sundhed

Læs mere om: IMS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078