23948sdkhjf

Arbejdsnedlæggelser ovenpå massefyringer

Danish Crown lukker slagteriet i Vojens og udbeningsafdelingen i Nykøbing Mors og samtidig reduceres kapaciteten med 40 procent på slagteriet i Holstebro. Den melding har fået medarbejdere i Vojens og Holstebro til at nedlægge arbejdet.
Danish Crowns bestyrelse indstillede mandag morgen to virksomheder til lukning og tilpasning af kapacitet på yderligere en virksomhed.

- En kombination af dårlig økonomi i svineproduktionen over hele Europa og manglende miljøgodkendelser fra de danske kommuner betyder, at vi har været nødt til at træffe en hurtig beslutning for at bevare virksomhedens styrke på markedet. Det har været en meget svær beslutning, fordi den berører mange medarbejdere, vi er kede af at sige farvel til, siger koncerndirektør i Danish Crown Kjeld Johannesen.

Danish Crowns beslutning fik natten til tirsdag 140 medarbejdere i Holstebro til at nedlægge arbejdet, mens andre 123 ansatte i Vojens tirsdag morgen fulgte trop. Det skriver EPN i dag.

Svinetælling var afgørende
Beslutningen om lukningerne kommer efter den seneste svinetælling, som blev offentliggjort i slutningen af april. Den viser, at strukturudviklingen i landbruget går hurtigere end forventet, og at de manglende miljøgodkendelser betyder, at lukkede svineproduktioner ikke i samme grad som tidligere overtages af nye landmænd, fordi der er ventetid på op til tre år på de nødvendige miljøgodkendelser.

- Danish Crown har igennem de seneste uger kørt med en kapacitet, der kun har været udnyttet 80 pct., og det er uholdbart. Svinetællingen fra slutningen af april viste, at vi var nødt til at reagere, hvis vi skal agere økonomisk ansvarligt. Vi havde forudset, at der ville være nedgang i slagtningerne, men de nye tal viser en langt hurtigere og mere drastisk nedgang end forventet. De seneste ugers situation har krævet en hurtig reaktion. Det er ikke nogen hemmelighed, at beslutningen er endnu sværere, fordi den kommer så kort tid efter beslutningen om at lukke afdelingerne i Skive og Hurup, siger Kjeld Johannesen.

Prognoser peger på stigning i 2009
Prognoser peger på, at svineproduktionen vil stige igen i slutningen af 2009, og Danish Crown har sikret, at der er mulighed for atter at øge kapaciteten, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Danish Crown er i øjeblikket en virksomhed med en stærk position på markedet, og den position er afgørende at sikre, hvis vi skal bevare de danske arbejdspladser. En mindre del af kapacitetstilpasningen er sæsonbaseret, men langt den største del af den drastiske tilpasning er et resultat af en mærkbar faldende tilgang af slagtesvin til slagterierne, siger Kjeld Johannesen.

Som udviklingen i den danske svineproduktion ser ud lige nu, vil der løbende være behov for at tilpasse ressourcerne til antallet af slagtesvin.

Kilde: Danish Crown/EPN

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094