23948sdkhjf

Kommuekemi gør klar til udlandet

Der er en global mangel på forbrændingsanlæg, der kan håndtere miljøfarligt affald. Det åbner enorme muligheder for det tidligere monopolselskab Kommunekemi i Nyborg.
Kommunerne er netop nu i fuld gang med sælge Kommunekemi, og det kan betyde et stort skridt fremad for selskabet.

Allerede i dag henter Nyborg-virksomheden en tredjedel af sit affald uden for landets grænser, så med en ny ejerstruktur vil dette marked kunne dyrkes yderligere. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

- Samlet set er der over hele verden stor mangel på kapacitet på anlæg til behandling af miljøfarligt affald, konstaterer Kommunekemis adm. direktør Carsten Fich.

Der ligger allerede nu investeringsplaner for trecifrede millionbeløb klar og der kan tilmed blive tale om etablering af nye anlæg i udlandet også.

Lige nu drømmer ledelsen om et nyt anlæg til omkring 500 mio. kr. til afbrænding af trykimprægneret træ, som indtil for få år siden var meget giftigt. Træet bliver i dag deponeret eller kørt til behandling i Tyskland, og det kræver tilladelse fra myndighederne, før Kommunekemi selv kan gå i gang.

Kommunekemi har spidskompetencer inden for håndtering af olie- og kemikalieaffald, men udvikler samtidig nye forretningsområder, herunder bl.a. udvinding af gødningssalte fra halmflyveaske samt udvinding af værdier af batterier, aske fra biogasanlæg og trykimprægneret træ.

Salgsprocessen forventes afsluttes i år, skriver avisen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08