Konkurser kostede to job om dagen i 2015
Antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen steg med 12 procent fra 2014 til 2015.
Det viser en ny opgørelse fra eStatistik og FSR – danske revisorer baseret på data fra Danmarks Statistik.
Her skiller hotel- og restaurationsbranchen sig negativt ud som en af få, der har oplevet en stigning i antallet af konkurser i 2015 sammenlignet med 2010. For alle brancher som helhed er der i samme periode tale om et fald på 38 procent.
Omsat til årsværk mistede hotel- og restaurationsbranchen 782 fuldtidsstillinger i 2015, og det er faktisk et fald på 18 procent i sammenligning med 2010.
Halvunge virksomheder i farezonen
Det er i øvrigt de 3-5-årige virksomheder, som oftest går konkurs, mens konkurser sjældnest rammer nystartede virksomheder med mindre end tre års eksistens. Som noget helt nyt overhalede virksomheder med mere end 10 års levetid de 6-10-årige virksomheder i konkursstatistikken for 2015.
Geografisk er det især kommunerne i Sydsjælland, Fyn og Sydjylland, der har haft en vækst i antallet af konkurser, mens Nordsjælland og Midt- og Vestjylland har færre konkurser i 2015 sammenlignet med 2014.
Læs hele analysen fra FSR – danske revisorer her – og se udvalgte statistikker om konkurser herunder.
Artiklen er en del af temaet Branchetal.