23948sdkhjf

Vilsund Blue: Halvering er helt naturlig

Iltsvind gik ud over råvaremængderne og kostede millioner
Hos muslingeproducenten Vilsund Blue, der i det seneste regnskabsår næsten halverede overskuddet og landede på knap 8,3 millioner kroner, er forklaringen på nedgangen både enkel og ligetil:

- Vi er i høj grad afhængig af råvareforsyningen, og det vil primært sige muslinger fra Limfjorden. Lige inden regnskabsåret 2014/15 begyndte, var der i sommeren iltsvind i Limfjorden, og det gav os en markant mindre råvareforsyning. Det er simpelthen forklaringen, fortæller direktør Søren Mattesen til Food Supply.

Han peger også på, at når overskuddet blev næsten halveret, så hænger det desuden sammen med, at året forinden var ekstremt godt. I 2013/14 havde Vilsund Blue et plus på 15,4 millioner kroner.

- Et normalt år for os giver et overskud på cirka 10 millioner, og det er også det niveau, vi umiddelbart ser ud til at lande på i indeværende regnskabsår, siger direktøren.

Frost i USA

Han er netop vendt hjem fra USA efter at have deltaget på det store Boston Seafood Show, og forbindelserne i USA har givet ham en god fornemmelse i maven.

- Vi har ikke tidligere solgt produkter på frost i USA, men det kommer vi til nu. Vi har lavet en aftale med den første supermarkedskæde i USA, og det er noget, vi har gode forventninger til på langt sigt, fortæller Søren Mattesen om aftalen, der handler om frosset muslingekød i detailpakker.

Mens Vilsund Blue hidtil kun har solgt konserves-produkter i USA, udgør de frosne produkter samlet set cirka halvdelen af virksomhedens omsætning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078