23948sdkhjf

Kagechef: Vi dropper fluorpapir fuldstændigt

Undrer sig over testresultat og vil i første omgang teste igen
Hos Dansk Mærkevare Salg i Hvidovre, der importerer og sælger kager til især foodservicesektoren, er salgschef Jesper Holm-Hansen forundret over, at virksomhedens kager er draget ind i de seneste dages medieomtale af farlige fluorstoffer.

En test fra Forbrugerrådet Tænk nævner muffins fra Dansk Mærkevare Salg som et af de produkter, der produceres på papir indeholdende fluormængder langt over Fødevarestyrelsens vejledende grænseværdi.

- Og det forstår vi ikke, for vi fik for to år siden lavet en test af papiret fra den belgiske producent, der laver vores muffins. Testen garanterede 100 procent, at der ikke var fluor i papiret. Derfor blev vi taget med bukserne nede, da Tænk offentliggjorde sin undersøgelse, siger Jesper Holm-Hansen til Food Supply.

- Det er ikke sjovt

- Vi kan ikke leve med, at vi tilsyneladende har muffinpapir med fluor, det er ikke sjovt. Derfor har vi bedt producenten om at få testet igen. Hvis det viser sig, at der er fluor i, vil vi selvfølgelig få erstattet papiret med en anden variant - vi vil ikke have fluor i vores produkter, konstaterer salgschefen.

Han tilføjer, at det ikke er producenten selv, der tester, men at det sker på et laboratorium.

- Og vi stiller en masse spørgsmål vedrørende udførelsen af testen, før vi går imod Tænks test. Også vedrørende analysemetoden, hvis det kan påvirke udfaldet, lover Jesper Holm-Hansen

I testen fra Tænk var muffin-produktet fra Dansk Mærkevare Salg det af i alt fire testede kager, der havde den laveste koncentration af fluor. I muffinpapiret var grænseværdien overskredet med en faktor på 714, mens topscoreren, et papunderlag til hindbærroulade fra Coronet Cake Company, var helt oppe i faktor 4.171.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079