23948sdkhjf

Gulerodsproducent opsiger firma med underbetalt arbejdskraft

Udenlandske medarbejdere hos Danroots tjente 56-100 kroner i timen
Gulerodsproducenten Danroots ved Bjerringbro har tirsdag droppet en underleverandør af underbetalt, udenlandsk arbejdskraft. Opsigelsen af underleverandøren Kragelund Evaluering er sket samme dag, som en sympatikonflikt mod firmaet trådte i kraft, skriver Fagbladet 3F.

De udenlandske medarbejdere hos Danroots har tjent mellem 56 og 100 kroner i timeløn, viser en lang række lønsedler og ansættelseskontrakter.

- Vi er tilfredse med, at Danroots har afbrudt samarbejdet med en underleverandør, der har stået bag grov løndumping over for medarbejdere. Men vi fortsætter vores kamp imod løndumping for alle folk, der arbejder på gartneriet. Alle skal sikres løn- og arbejdsvilkår efter 3F's overenskomst på området, siger formand for 3F Bjerringbro og Omegn Bent Madsen.

Danroots' ejer og direktør, Klaus Vestergaard, ønsker hverken at be- eller afkræfte, at frilandsgartneriet har opsagt samarbejdet med Kragelund Evaluering.

- Vi har en aftale med en leverandør, som har en overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening. Og det ønsker vi at fortsætte med, uanset om der er konflikt eller ej. Vi overholder de regler, der er gældende i Danmark. Det har selv 3F erkendt, siger Klaus Vestergaard

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra Kragelund Evaluerings ejer og direktør, Svetlana Brokane.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078