23948sdkhjf

Unilever ny fast donor hos Fødevarebanken

Fødevaregigant har meldt sig med blandt andet supper og bouilloner
Store mængder supper, bouilloner, plantefedtstoffer og andre fødevarer fra Unilever Food Solutions kommer nu en lang række udsatte mennesker i Danmark til gode.

Unilever Food Solutions, der er en del af den verdensomspændende forbrugsvaregigant Unilever, vil donere sine overskudsprodukter til non-profit-organisationen Fødevarebanken. Det sker for at nedbringe madspild og samtidig gøre en forskel for det stigende antal udsatte i Danmark. Varerne ender således hos blandt andet herberger for hjemløse, krisecentre for voldsramte familier og bosteder for unge.

Der er tale om fødevarer, som dagligt anvendes af danske restauranter, kantiner og offentlige institutioner - og som opfylder alle myndighedskrav - men som vil være i overskud, hvis de ikke bliver anvendt inden for en begrænset tidsperiode.

- Den oplagte løsning

- Som global producent af kendte fødevarebrands har vi en meget klar politik og målsætning for bæredygtighed og bekæmpelse af madspild. Blandt andet har vi til professionelle køkkener udviklet et madspildsværktøj, som hjælper dem med at reducere deres madspild, helt gratis.

- Det indebærer også, at vi bidrager aktivt her i Danmark – både til at mindske madspild og at gøre en forskel for udsatte mennesker. Fødevarebanken er den helt oplagte løsning, for det er fødevaresikkert, og varerne går til det rigtige formål, siger Dung Nguyen, Channel Marketing Manager hos Unilever Food Solutions, i en pressemeddelelse.

Fødevarebanken bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark og leverer til mere end 110 sociale organisationer og institutioner landet over. Årligt bliver der uddelt overskudsmad svarende mere end 1,5 million måltider.

- Vi er meget glade for, at vi nu kan tælle Unilever Food Solutions som fødevaredonor. Dels kan de levere nogle overskudsvarer, som vi ved vil gøre lykke ude på herberger og krisecentre. Dels er det stærkt signal, når en global aktør er med til at gå forrest i kampen mod madspild. Vi oplever også en stigende efterspørgsel fra de sociale organisationer, så det passer godt sammen, siger driftschef i Fødevarebanken John Køppler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078