23948sdkhjf

Danpo køber det meste af Sødam

Vil være med på det voksende marked for øko-kyllinger
Kyllingegiganten Danpo har overtaget aktiemajoriteten i Sødams Øko Fjerkræslagteri ApS i Skærbæk.

Det er sket for at få en fod indenfor på det hastigt voksende marked for kyllinger, der har haft det bedre end de traditionelle slagtekyllinger. Eller som Danpo kalder det i en pressemeddelelse om opkøbet, så er det " en forretningsmæssigt sund mulighed for at deltage i og stimulere til efterspørgselsbaseret vækst i kyllingekategorien".

Danpo slagter 50 millioner konventionelle kyllinger om året, mens der på Sødams Øko Fjerkræslagteri, i daglig tale kaldet Sødam, slagtes godt 500.000 kyllinger. De er vokset op som enten økologisk, frilands- eller såkaldt velfærdskylling.

Slagteriet i Skærbæk blev etableret i 2009 af direktør Michael Orbesen og landmand Hans Johnsen. Virksomhedens navn stammer fra den gamle marskgård, hvor Hans Johnsen begyndte opdræt af økologisk kylling i 2000.

Uændret struktur

I dag er den årlige omsætning hos Sødampå cirka 18 millioner kroner, og virksomheden er i gang med at forsøge at imødekomme en stigende efterspørgsel. De økologiske kyllinger og frilandskyllingerne er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og sælges under Sødam-mærket gennem butikker i Coops kæder samt til kunder på foodservice-markedet.

Salget til Danpo medfører ikke umiddelbart nogen synlige ændringer: Michael Orbesen fortsætter som administrerende direktør for Sødam, som han driver videre som hidtil, og der er ikke planlagt ændringer af drift eller organisering.

Både Michael Orbesen og Hans Johnsen fortsætter som aktionærer i virksomheden, som de hidtil har været ene-ejere af.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094