23948sdkhjf

Fødevareklubben rejser i stor stil

Sekretær Poul Krabbe har chartret fly for 30 millioner kroner
Når Fødevareklubben med sekretariat i Vejle ikke har travlt med at holde medlemsmøder og være på virksomhedsbesøg, handler det temmelig ofte om messerejser.

Så ofte, at sekretariatsleder Poul Krabbe er blevet en særdeles erfaren rejsearrangør for medlemmerne, der kommer fra 348 virksomheder, institutioner og myndigheder med interesse i fødevareindustriens vilkår.

Han har netop gjort op, at det i Fødevareklubbens 20-årige eksistens er blevet til 150 messerejser. Når messerne er i Europa, foregår rejserne altid med et chartret fly, som bringer deltagerne direkte til messebyen og hjem igen.

- Vi har da chartret fly for i hvert fald 30 millioner kroner, siger Poul Krabbe, som I år har arrangeret direkte flyture til messerne ISM i Köln, Seafood i Bruxelles, IFFA i Frankfurt, PLMA i Amsterdam og SIAL i Paris. Dertil kommer ture til Gulfood i Dubai og Fancy Food Show i New York.

Koncentreret

- Folk kan lide, at det er koncentreret, siger sekretariatschefen, som typisk tager turdeltagerne med ud af Billund Lufthavn klokken 7.45, så de kan være fremme på messen klokken 10. Som regel er der en enkelt overnatning, og så er Fødevareklubbens folk hjemme igen den følgende dag efter efter endnu en dag på messen.

Undervejs sørger Poul Krabbe for, at det hele spiller så godt som overhovedet muligt. Når rejsedeltagerne er kørt med bus direkte fra lufthavnen og ud til messen, kører han eksempelvis til hotellet, checker alle ind og får deres nøgler, så de ikke selv skal bruge tid på den slags.

Naturligvis sker der "altid" noget uforudset. Det værste eksempel i Poul Krabbes erindring er dengang, han stod i Bruxelles med 66 mennesker, og det bestilte hotel meldte alle værelser optaget. Det gav for alvor sved på panden.

- Vi endte med at finde hotelværelser i 125 kilometer væk, og folk klappede mig da på skulderen og sagde "det er ikke din skyld".

- Men siden dengang er min kone holdt op med at tage med på messerejserne. Hun kan ikke holde ud at se mig i sådan en situation, fortæller Poul Krabbe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078