23948sdkhjf

Hver femte fødevarevirksomhed mangler arbejdskraft

Fødevaresektoren har det svært - og det bliver værre, viser ny rapport.
En femtedel af de danske fødevarevirksomheder har i dag svært ved at rekruttere den nødvendige arbejdskraft, og en ny undersøgelse peger på, at det bliver sværere i fremtiden.

Der er eksempelvis rift om de ansatte blandt danske produktionsvirksomheder, ingrediensvirksomheder og i støtteindustrien for fødevarer.

Så meget rift, at 20 procent af 154 adspurgte virksomheder oplever, at de i mindre grad eller slet ikke kan rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Det viser den nye undersøgelse, som Epinion har foretaget for Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet.

40 procent af virksomhederne forventer, at det i fremtiden bliver endnu sværere at rekruttere de medarbejdere, de har brug for.

Barriere for vækst

- Tekniske kompetencer er en mangelvare inden for store dele af fødevareindustrien, og virksomheder, som i dag har svært ved at skaffe den nødvendige arbejdskraft, mener, at det kan blive en barriere for deres vækst, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- Det er vigtigt, at vi skaber et stærkt led mellem de, der producerer råvarerne, og de, der i sidste ende tilbereder eller sælger dem. Vi skal have sat fokus på alle dele af fødevarebranchen og de spændende karriereveje, der findes, og det kan karriereportalen Food Careers være med til, tilføjer han.

Food Careers er en kampagneindsats for at styrke fødevarebranchens rekruttering af unge og vise, hvor attraktiv branchen er som karrierevalg.

- Mange danske kokke bliver i dag fuldt fortjent opfattet som stjerner af de unge. Men vi skal også have skabt nogle stjerner blandt laboranter, mejeriteknikere, fødevarebiologer og de mange andre stillinger, som virksomhederne er dybt afhængige af, siger Esben Lunde Larsen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08