23948sdkhjf

Ny ølfestival satser på mikrobryggerierne

Copenhagen Beer & Whisky Festival dedikerer stort område til de små
Den nye Copenhagen Beer & Whisky Festival, der foregår i Forum i København 25.-27. august, bliver ikke mindst en festival med masser af muligheder for at møde ildsjæle fra danske mikrobryggerier.

Festivalen afsætter et stort område til mikrobryggerierne, hvoraf en lang række allerede har meldt deres ankomst.

- Der vil være plads til både de vilde og utæmmede og til mere rolige og fokuserede brygger-temperamenter, fortæller ølskribent og øldommer Carsten Berthelsen, der har sæde i udvælgelseskomiteen for det såkaldte upcoming-område på Copenhagen Beer & Whisky Festival.

Et af bryghusene, der kan opleves i området, er det ultra-lokale Frederiksberg Bryghus. Her regerer bryggerparret Claus Hastrup og Lasse Philipsen med en filosofi om at finde frem til øllets essens:

- Vi forsøger ikke at skubbe grænserne for, hvad øl kan smage af, eller eksperimenterer med eksotiske ingredienser – det er der mange, der er bedre til end os. Men vi har i den grad brug for at mødes med vores kollegaer og blive klogere – og forhåbentlig samtidig inspirere andre med den viden og de erfaringer, vi har gjort os, fortæller Lasse Philipsen.

- Svært i hverdagen

Brygmester Jens Petersen fra Odden Bryg deler sin kollegas efterlysning af et mødested for fagpersoner:

- Jeg ser selvfølgelig Copenhagen Beer & Whisky Festival som en mulighed for at få vores produkter eksponeret. Men for mig personligt er det samtidig en oplagt mulighed for at få talt med andre bryggere – noget, der i hverdagen er svært at nå, fordi fokus er på at brygge, tappe og sælge, siger han.

Vækstlaget inden for ølbranchen er massivt, og ambitionerne for Copenhagen Beer & Whisky Festival er tilsvarende store:

- Danmark er klart i den forreste del af feltet, når det kommer til at udvikle og fremstille nye øl, der både smager godt og kan klare sig i den hårde konkurrence. Så vores ambition med Copenhagen Beer & Whisky Festival er faktisk at blive den største ølbegivenhed i Norden inden for de næste fem år, fortæller udstillingsarrangøren Britta Anastassia Brix.

Den nye øl- og whiskyfestival er en del af Copenhagen Cooking & Food Festival, der foregår i dagene 19.-28. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094