23948sdkhjf

Arla betaler knap 400.000 efter fridagsfusk

Danmarks største mejerikoncern har betalt 386.000 kroner til 92 medarbejdere på Slagelse Mejeri, som er blevet snydt for fridage.
92 nuværende eller tidligere medarbejdere på Slagelse Mejeri har fået et ekstra tilskud til sommerferien. Arla Foods har nemlig betalt i alt 386.000 kroner til ansatte, som er blevet snydt for fridage. Det bekræfter Den Grønne Gruppe i 3F, som har ført sagen for mejeriarbejderne sammen med NNF.

- Tillidsrepræsentanterne har en stor del af æren for, at denne sag er blevet løst. De har gennemgået samtlige efterbetalinger og på den måde sikret, at alle medarbejdere har fået, hvad de havde krav på siger, siger Vagn Henriksen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

3F vandt principsag
Baggrunden for efterbetalingen fra Arla er, at 3F og NNF midt i januar vandt en fagretslig principsag om erstatningsfridage på Slagelse Mejeri. I den konkrete sag fra 2006 faldt medarbejderens ugentlige rullefridag natten mellem en almindelig arbejdsdag og skærtorsdag. Det betød, at den mandlige medarbejder ifølge den daværende overenskomst havde ret til erstatningsfri for de timer, der lå fra midnat, og indtil vagten sluttede. Men han fik ikke erstatningsfri.

Slagelse Mejeri er Danmarks største konsummælksmejeri og producerer omkring to ud af tre kartoner mælk, der bliver solgt øst for Storebælt. Mejericentret beskæftiger hen ved 430 medarbejdere.

Millionkrav mod Arla
Det er efter alt at dømme ikke kun ansatte på Slagelse Mejeri, som er blevet snydt for fridage. Det samme gælder formentlig flere hundrede nuværende og tidligere medarbejdere på Arlas mejeri i Bov i Sønderjylland.

3F og Danske Mejeristers Fagforening har rejst et krav på ikke mindre end 1,7 millioner kroner mod Bov Mejeri. Men sagen er endnu ikke løst.

- Arla har tilsyneladende meget svært ved at finde de medarbejdere, som skal efterreguleres. Der er tale om både nuværende og tidligere ansatte, som det kniber med at finde adresser på. Vi forstår ikke, at det skulle være et problem at finde adresser på nuværende medarbejdere, siger Vagn Henriksen, forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, til Nyhedsbrevet 3F.

Arla Foods har tidligere erkendt, at medarbejdere på Bov Mejeri er blevet snydt for fridage. 3F råder nu alle nuværende og tidligere medarbejdere på Bov Mejeri til at kontakte den lokale 3F-afdeling, hvis de endnu ikke har hørt fra Arla i sagen.



Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108