23948sdkhjf

Skræddersyet medicin kan holde medicinudgifterne nede

Meget af det medicin, der udskrives, virker slet ikke på patienterne. På verdensplan vil man kunne spare op mod 1.800 millarder kroner på at skræddersy medicinen til den enkelte, viser nye beregninger.
Beregningen er foretaget af det amerikanske konsulenthus Booz Allen Hamilton, skriver Business.dk i dag.

Selvom det er urealistisk at forestille sig, at al medicin kan skræddersyes fuldstændig, så viser tallene fra konsulenthuset, at der er rigtig mange penge at spare ved at blive bedre til at målrette den medicinske behandling til patienterne.

Herhjemme vurderer den danske ekspert i skræddersyet medicin, Jan Trøst Jørgensen, der er forsknings- og udviklingschef i den svenske billeddiagnostiske virksomhed CMC Contrast, at det blot er et spørgsmål om tid, før vi kommer til at se dette realiseret.

- Behandlingsprisen på en række kræftbehandlinger ligger på omkring en halv million kroner per patient per år, og der kommer stadig flere nye biologiske lægemidler på markedet, som også er meget dyre. Derfor er både de amerikanske sundhedsmyndigheder og de selskaber, der udbyder sygeforsikringer meget interesseret i emnet. Det vil også smitte af på Europa i de kommende år,«siger Jan Trøst Jørgensen til Business.dk.

Hidtil har lægerne ikke haft de store muligheder for at gøre andet end at udskrive medicinen, men i dag gør genteknologien det i stigende grad muligt at afsløre, om en patient har gavn af medicinen ved hjælp af gentests eller proteintests.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078