23948sdkhjf

Dako erhverver norsk instrumentselskab

Det danske medicinalselskab Dako, der er en af verdens førende inden for cancer-diagnostik, har opkøbt 100 procent af aktierne i den norske instrumentudviklingsvirksomhed InstrumeC.
Købet er i tråd med Dako's strategi, der går på at bidrage til hurtigere og mere præcise kræftdiagnoser ved at forbedre arbejdsgangen i patologilaboratorier rundt om i verden.

Det norske selskab InstrumeC har fem ansatte og et omfattende eksternt netværk inden for softwareudvikling og instrumentproduktion. Virksomheden har mere end 15 års erfaring inden for innovation, design og produktion af bl.a. H & E stainers.

Opkøbet af InstrumeC betyder, at Dako nu kan integrere H & E stainers i sit arbejde. Alle test udført i patologilaboratorier skal gå gennem H & E stainers, også kendt som "rutinemæssige pletter", før en kræftdiagnose kan foretages.

- Vores langsigtede strategi er at levere de bedste løsninger for alle patologi-laboratoriumprocesser. InstrumeC's H & E farvning instrument er et vigtigt supplement til vores produktportefølje. På længere sigt vil InstrumeC's komplementære teknologi styrke Dako's udvikling af næste generation af instrumenter med henblik på at opfylde behovene hos patienter og hospitaler for hurtigere, sikrere og mere præcis kræftdiagnostik. InstrumeC har tiltrukket sig opmærksomhed i sektoren i mange år. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu har fået sadanne fremragende færdigheder og erfaringer om bord, siger Patrik Dahlén, administrerende direktør for Dako.

Stifter og medejer af InstrumeC, Øystein Ljungmann, har sammen med sin søn og medejer Torstein Ljungmann, fortsætter begge deres innovative arbejde inden for Dako-koncernen.

Kilde: Dako

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094