23948sdkhjf

BASF køber konkurrent

Verdens største koncern indenfor kemiske produkter, tyske BASF, køber nu sin schweiziske konkurrent Ciba.
Købet er et led i en ekspansionsstrategi for BASF, der gerne vil ind på markedet for mere specialiserede kemiske produkter og for Ciba er overtagelsen nærmest en redningsplanke, eftersom det har været svært at holde oevrskudsgraden hjemme de senere år.

Ciba er verdens største producent af farvestoffer til brug inden for plastikindustrien, og en af koncernens hovedaktiviteter består i, at man omdanner derivater fra olieproduktionen, herunder etylen, til plastik- og farvestoffer. De dyrere olieprodukter har været årsag til faldende overskud på kontoen de seneste år.

Sammenlægningen af aktiviteterne i BASF og Ciba vil udvide BASF's førende position som den foretrukne leverandør til plastindustrien og gøre BASF til den næststørste leverandør inden for overfladebehandling. BASF kommer med handlen til at udvide sin portefølje og vinder dermed nye vigtige produktsegmenter såsom UV-stabilisatorer og antioxidanter. Kombinationen af BASF og Ciba betyder endvidere at selskabet fremover vil kunne tilbyde en bred vifte af farvestoffer, harpiks og tilsætningsstoffer.

Fra BASF's side bliver der også satset på produkter, der er mindre konjunkturfølsomme, hvor Ciba bl.a. bidrager med en serie vandbehandlingsprodukter.


Kilde: BASF

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11