23948sdkhjf

Kinesisk mælkeskandale rammer Arla

Arla skulle efter planerne indvie sin nye mælkepulverfabrik i Kina i dag, men skandalen om forgiftet mælkepulver til spædbørn har lagt en dæmper på begivenheden.
Arla Foods skulle i dag have afholdt en åbningsceremoni i forbindelse med indvielsen af en ny mælkepulverfabrik i byen Hohhot i Indre Mongoliet i Kina. Men denne ceremoni er blevet aflyst på grund af en stor fødevareskandale, der har rystet hele landet.

- Det vil simpelthen være upassende. Lige nu har vi i stedet travlt med at samarbejde med myndighederne om de undersøgelser, de har sat i gang,
fortæller Niels Ulrik Pedersen, der er direktør for joint venture-selskabet Mengniu Arla, som det dansk-svenske andelsselskab har sammen med Mengniu Group,

Kort fortalt drejer sagen sig om forgiftet mælkepulver til spædbørn, som giver børnene nyre- og urinvejsinfektioner og som i et enkelt tilfælde angiveligt har kostet et spædbarn livet i sidste uge. Ifølge Reuters er 1253 spædbørn indtil videre blevet indlagt, heraf er 340 fortsat på hospitalet efter indtagelse af mælkepulver fra Arlas konkurrent i landet, Sanlu.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266