23948sdkhjf

Biotek på skoleskemaet

Fra næste år kommer faget bioteknologi på skoleskemaet på de danske gymnasier. Dermed kan de der drømmer om at blive læge, farmaceut eller biolog droppe kemitimerne til fordel for bioteknologi.
Allerede til januar vil elever på en række danske gymnasier få muligheden for at erstatte kemi B med bioteknologi.

- De obligatoriske fag, de unge skal følge i gymnasiet, fylder så meget, at der kun er begrænsede muligheder for at tage biologi ved siden af de fag, der kræves for at opnå adgang. Derfor forsøger vi nu at komme med et fag, som kombinerer biologi og kemi på en måde, så det kan erstatte kemi på B niveau som adgangsgivende fag, siger Katherine Richardson, der er professor på Københavns Universitet, ifølge Ingeniøren.

Det nye fag på skoleskemaet kommer til at koste hvert gymnasium 350.000 kroner per årgang. Det kræver nemlig både en kemilærer og en biologilærer per hold, og det er nødvendigt, at begge gennemgår omfattende efteruddannelseskurser. Dernæst bliver det nødvendigt at investere i nyt udstyr.

En række mindre gymnasier kan desuden risikere at måtte gennemføre faget som en såkaldt blandet studieretning, hvilket vil koste 250.000 kroner per forløb.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109