23948sdkhjf

Salgsmodne Chr. Hansen udskyder planerne om exit

Uroen på de finansielle markeder skyder salget af ingrediensvirksomheden flere år ud i fremtiden.
Fødevareingrediensvirksomheden Chr. Hansen er vokset med tocifrede procent-rater og er dermed ved at være salgsmoden, men krisen på finansmarkedet skubber planerne om salg flere år ud i fremtiden.

Direktør i Chr. Hansen, Lars Frederiksen, forestiller sig at ingrediensvirksomheden sagtens kan blive opkøbt af en stor fødevarevirksomhed, men selskabet er også selv på opkøbsjagt, dog i mindre målestok, fortæller han til dagbladet Børsen.

Selvom tiden ikke er gunstig for salg på nuværende tidspunkt, vurderer ejer Lars Frederiksen ikke, at finanskrisen kommer til at sætte dybe spor i Chr. Hansen.

- Den vil påvirke os i en eller anden udstrækning, men uanset hvordan verden ser ud, skal vi alle have noget at spise, og om det er den ene eller den anden yoghurt, er det stadig os, der leverer ingrediensen, så vi er langt mindre påvirket end andre brancher, forklarer han avisen.

Selskabet har netop åbnet en ny produktionsfacilitet til 375 mio. kr. i Avedøre, hvor der produceres bakteriekulturer af en sådan kaliber, at der er nok til at dække hele det europæiske yoghurtmarked på 10 mio. ton årligt. Den nye fabrik er med til at udvide virksomhedens kapacitet med 20 pct., og det er forhåbningerne, at investeringen hurtigt betaler sig selv ind.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099