23948sdkhjf

Stærk udvikling i omsætningen

Danisco har i årest første kvartal haft en stærk udvikling i omsætningen. Den solide vækst får selskabet til at opjustere forventningerne til resten af året.
Danisco opnåede i første kvartal 2008/09 en organisk vækst på 9% i forhold til sidste år, hvilket ligger noget over vores langsigtede mål. Genencor, Enablers og Cultures leverede solid omsætningsvækst, og trods en skuffende udvikling i Sweeteners var EBIT på linje med vores forventninger.

Selskabet opjusterer forventningerne til koncernresultatet på baggrund af en gevinst efter skat på omkring 100 mio. kr. fra salget af ventureselskab Direvo. Administrerende direktør Tom Knutzen udtaler i regnskabet:

- Første kvartal blev endnu en begivenhedsrig periode for Danisco, hvor vi fortsatte implementeringen af vores strategi. Vi har fundet en god køber til Sukker, og vi har med Goodyear offentliggjort endnu et spændende samarbejde inden for industriel biotek. Vi har øget væksten inden for de fleste af vores forretningsområder og med godkendelsen af vores overtagelse af Abitec cementerer vi vores førende position inden for fødevareingredienser. Vi er overbeviste om, at vores retning er rigtig.

Resultatet
Den organiske vækst var primært drevet af Genencor (+13% i forhold til sidste år) og Enablers (+13% i forhold til sidste år); Cultures fastholdt også en solid omsætningsvækst. Sweeterners havde en skuffende indtjening.

Den nyligt offentliggjorte samarbejdsaftale med Goodyear skal styrke selskabets strategi inden for biokemi – hvor joint venturet med DuPont allerede gør gode fremskridt.

Forventninger til 2008/09
danisco vil øge omsætningsskønnet til 13,0 mia. kr. (tidligere 12,6 mia. kr.) i lyset af den stærke udvikling i første kvartal og opkøbet af Abitec. Forventningerne til koncern-EBIT på Sukker fastholdes. Forventningerne til selskabets Bio Chemicals-projekter samt de underliggende forudsætninger for Sukker er også uændrede. På baggrund af en gevinst efter skat på ca. 100 mio. kr. fra Direvo opjusteres forventningerne til resultat efter skat men før aktiebaseret aflønning til 1 mia. kr. (tidligere 900 mio. kr.).

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094