23948sdkhjf

Dansk hjælp til Kina på standby

Den danske fødevaresektor ønsker at forbedre kontrolsystemet i Kina, fordi det giver eksportmuligheder for en bred vifte af danske virksomheder. Men mælkepulverskandalen sætter måske denne indsats helt ud af spil.
Mælkepulverskandalen i har foreløbig ført til fire dødsfald blandt kinesiske spædbørn og over 6200 er konstateret syge på grund af det giftige stof melamin. Ifølge kinesiske medier har krisen langt fra toppet endnu, skriver dagbladet Børsen.

- Vi forhører os hos en række danske virksomheder og organisationer for at finde ud af, hvad Danmark kan tilbyde her og nu for at styrke det kinesiske kontrolsystem, siger statskonsulent på ambassaden i Beijing, Jacob Ærenlund.

I april måned besøgte fødevareminister Eva Kjer Hansen Beijing i det ærinde at skabe grobund for et samarbejde mellem de danske og kinesiske erhvervs-sektorer for at kunne bidrage til at opbygge et kinesiske sikkerhedssystem.

Men dansk erhvervsliv har ikke indtil nu spillet ud med noget konkret, og nu lægger kineserne op til en landsomfattende og gigantisk opbygning af et kontrolsystem udelukkende baseret på kinesisk teknologi. Dansk erhvervsliv risikerer derved at blive hægtet af i svinget, skriver avisen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102