23948sdkhjf

Uenigheder om forretningsmodel

Ejerne af biotekfirmaet Enkam Pharmaceuticals er uenige om, hvilken forretningsmodel, der er den rette. En diskussion, der er affødt af den nuværende turbulens inden for bioteksektoren.
Der mangler i høj grad kapital på biotekområdet, og det sætter efterhånden sine spor. Virksomhederne inden for branchen må enten skære ned eller helt dreje nøglen om på grund af manglende kapital eller projekter, der simpelthen fejler.

Hos Enkam Pharmaceuticals er man også uenige om strategien for overlevelse.

I januar var selskabet i forhandling om en partneraftale for et middel mod alzheimers, hvilket skulle bruges som springbræt til at hente 100 mio. kr. hos nye investorer, der så kunne køre selskabet videre. I dag er selskabet tæt på at gå konkurs, aktiekapitalen er væk, da hovedaktionæren, britiske Migrata, har bedt om tilbagebetaling af et lån på 50 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

- Der foregår en forhandling mellem aktionærerne om en rekonstruktion af selskabet, siger Morten Albrechtsen, adm. direktør i Enkam Pharmaceuticals, til avisen.

Aftalen med alzheimersmidlet blev ikke til noget, da Enkam ikke kunne få opfyldt sine krav til aftalen. Derfor er der nu skåret ind til benet i selskabet. Medarbejderantallet
er reduceret til syv fra 23, og der er skåret en håndfuld forskningsprojekter fra. Tilbage er kun cancer- og alzheimersprojektet.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078