23948sdkhjf

Kæmpeunderskud i fiskekoncern

Bornholmere fik det ringeste resultat nogensinde - men millionbonus til ledelsen
Den bornholmske fiskekoncern Insepa kom ud af 2015 med et dundrende underskud på 38 millioner kroner - det største minus i selskabets historie. Det skete efter et år, hvor omsætningen steg til 2,3 milliarder kroner mod 2,1 milliarder året før, skriver Berlingske Business.

Trods underskuddet har generalforsamlingen godkendt, at der er udbetalt 20 millioner kroner i bonusbeløb til ledelsen, deraf 17 millioner kroner til direktør Klaus Beyer Nielsen.

Ud over fiskeforretningen A. Espersen ejer Insepa emballagevirksomhederne Beck Pack Systems og Cartolit. De bidrager begge positivt til det samlede resultat, og ifølge Berlingske forklarer ledelsen bonusordningen med, at der er sket en værditilvækst i emballagefirmaerne.

Problemerne på fiskefronten har ført til, at Insepa har lukket sin produktion ned i Kina, hvor en fjerdedel af produktionen hos A. Espersen hidtil har været placeret. Lukningen skyldes prinært de stigende råvarepriser, som har ramt A. Espersen hårdt.

Også i Rusland, hvor en ventet forbrugsstigning er udeblevet, er Insepa løbet ind i problemer.

- Det har kostet over 20 millioner kroner i seneste årsregnskab at være i Rusland, siger Klaus Bayer Nielsen til Berlingske Business.

I 2014 havde Insepa et overskud på 34 millioner kroner, og i 2013 var plusset på 64 millioner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078