23948sdkhjf

Fødevareministeriet åbner for muslingefiskeri

Muslingefiskeriet i Limfjorden kan indledes nu. Fiskeriets konsekvens for miljøet er nøje gennemgået.
Muslingefiskeriet i Limfjorden er vigtigt for økonomien i lokalområdet, men det er også vigtigt, at fiskeriet udøves på en forsvarlig måde, hvor der samtidig tages hensyn til fugle- og plantelivet. Derfor er der udarbejdet miljøkonsekvensvurderinger, inden 51 muslingefartøjer i denne uge får tilladelser til at fiske blåmuslinger frem til sommeren 2009.

- Det er første gang, at vi har et så grundigt videnskabeligt grundlag for at udstede tilladelser til muslingefiskeri i Limfjorden. Regeringens vision for erhvervsudviklingen er: ”Grøn vækst”. Det er meget tilfredsstillende at konstatere, at vi nu med de videnskabelige konsekvensvurderinger har redskabet til at realisere den vision på fiskeriområdet, siger fødevareministeren Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Miljøkonsekvensvurderinger gennemføres ved, at fiskeriets effekt på det omkringliggende miljø undersøges og sammenholdes med de særlige beskyttelseshensyn, der gælder for området. Konsekvensvurderingerne er meget konkrete i forhold den aktivitet, der er ansøgt om tilladelse til. Det betyder blandt andet, at tilladelserne til muslingefiskeri for første gang indeholder præcise vilkår om, hvor store mængder, der må fiskes i bestemte områder af fjorden.

Kravet om at der skal gennemføres konsekvensvurderingerne som betingelse for fiskeritilladelse i eller i nærheden af de internationale naturbeskyttelsesområder er indført ved en ændring af fiskeriloven. Ved lovændringen, der trådte i kraft den 1. juli 2008, er Habitatdirektivets bestemmelser om Natura 2000-områderne implementeret.


Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078