23948sdkhjf

Rockwell Automation opruster inden for proces

Med opkøbet af tre virksomheder og en styrkelse af samarbejde med Endress+Hauser fokuserer Rockwell Automation på procesindustrien.
Rockwell Automation er gang med at effektuere den strategi, som virksomheden lagde i 2007 med henblik på at få fodfæste inden for procesindustrien. Investeringer i Rockwell Automations egen Integrated Architecture-platform, strategiske virksomhedsopkøb og et udviklingssamarbejde med Endress+Hauser betyder, at Rockwell Automation nu kan adressere både den brede procesindustri og de mere avancerede nicher.

Procesindustrien investerer
Rockwell Automations timing er ifølge den danske ledelse perfekt. Behovet for investeringer i procesindustrien er i stødt stigning, da mange første generations procesautomationssystemer ifølge analysefirmaet ARC Advisory Group står over for udskiftning. Derfor forventes markedet for denne type systemer at stige med syv procent årligt frem til 2010. Mange virksomheder er inde i overvejelser om, hvem der skal være deres leverandør de næste 10-20 år, og det åbner et interessant vindue for producenter som Rockwell Automation.

- Mange procesvirksomheder anvender forskellige kontrol- og informationssystemer til de enkelte produktionsdiscipliner, hvilket både besværliggør og fordyrer integrationsprocessen. En endnu mere alvorlig konsekvens er imidlertid, at kritiske beslutninger ofte bliver truffet på baggrund af de uforenelige systemers begrænsninger frem for virksomhedernes behov. Vores ambition er at levere standardbaserede løsninger, som integrerer højtydende PLC-, frekvensomformere- og servoløsninger med procesapplikationerne. Det kan vi i dag i kraft af de investeringer, vi har foretaget, siger Per Thyme, produktchef i Rockwell Automation.

Tilførsel af teknologi og spidskompetencer
Per Thyme fremhæver især opkøbet af Pavilion og ICSTriplex som vigtige for det danske procesmarked. Pavilion er specialiseret inden for avanceret procesmodelering, simulering og regulering til procesindustrien, hvor virksomheden tilbyder blandt andet avancerede reguleringsalgoritmer, som erstatning for de ofte egenudviklede løsninger, mange virksomheder anvender i forbindelse med komplekse opgaver, hvor en standard PID regulering ikke slår til. En række af Pavilions teknologier bliver implementeret direkte i Rockwell Automations softwareprodukter og giver således virksomhedens samlede proces-platform et løft.

Det gælder også for ICSTriplex’ teknologier, som på sigt skal integreres i platformen. ICSTriplex har specifikke kompetencer inden for personsikkerhed i procesindustrien og leverer løsninger til fx boreplatforme og olieraffinaderier, hvor sikkerhedskravene er meget høje. Løsningerne går op til SIL 3 (Safety Integration Level 4 er max niveauet) og kan bygges op som redundante fejltolerante SIL-løsninger. Sikkerhedsløsningerne i Rockwell Automations platform går også til SIL 3 - dog ikke redundant, så også på sikkerhedsområdet tilføres Rockwell Automation ny avanceret teknologi.

Fælles udvikling med Endress+Hauser
- Med disse opkøb kan vi under Rockwell Automation-paraplyen levere en samlet platform, som spænder fra bred proces til nicheapplikationer. Tidligere skulle vi finde eksterne leverandører, når løsningerne blev for specielle. Nu kan vi håndtere alt selv, siger Per Thyme, og fortsætter:

- Vi har også styrket vores samarbejde med Endress+Hauser, så vi i dag både udvikler og tester sammen. Den første fælles løsning er klar og er baseret på FDTs standarder. Løsningen integrerer Endress+Hausers procesinstrumenter med Rockwell Automations drivere på en standardiseret måde, så procesinstrumenterne kan sidde hvor som helst på netværket og nås via Ethernet. Det er et banebrydende samarbejde, som vi har store forventninger til, siger Per Thyme.

Om Rockwell Automation A/S
Rockwell Automation er global leverandør af automationsløsninger. Rockwell Automations vigtigste opgave er at skabe merværdi hos kunderne. Det sker i kraft af et højt kompetenceniveau, førende teknologi, åben dialog, fokus på løsninger, engagerede og kvalificerede medarbejdere samt en global organisation. Varemærker inkluderer Allen-Bradley® samt Rockwell Software®. Rockwell Automation Danmark har et etableret samarbejde med en række systemintegratorer, der bidrager med specifik viden inden for forskellige brancher. Find flere oplysninger på www.rockwellautomation.dk

Kilde: Pressemeddelelse fra Rockwell

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078